To «αρρωστημένο» παιχνίδι μιας 20χρονης που έπεισε το αγόρι της να αυτοκτονήσει

To «αρρωστημένο» παιχνίδι μιας 20χρονης που έπεισε το αγόρι της να αυτοκτονήσει

Η νεαρή κοπέλα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια καθώς φέρεται να απέστειλε σειρά γραπτών μηνυμάτων που τελικώς οδήγησαν στον θάνατο του 18χρονου…

Ξεκίνησε την Τρίτη στη Μασαχουσέτη η δίκη της 20χρονης Michelle Carter που κατηγορείται ότι προέτρεψε τον 18χρονο Conrad Roy στην αυτοκτονία.

Ξεκίνησε την Τρίτη, στο Τάουτον της Μασαχουσέτης, η δίκη της 20χρονης Michelle Carter που κατηγορείται ότι ώθησε το αγόρι της στην αυτοκτονία.

Η νεαρή κοπέλα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια καθώς φέρεται να απέστειλε σειρά γραπτών μηνυμάτων που τελικώς οδήγησαν στον θάνατο του Conrad Roy III.

Η Carter, η οποία ανέβηκε στο βήμα τη Δευτέρα, παραιτήθηκε από το δικαίωμά της σε ορκωτό δικαστήριο και θα είναι ο δικαστής Lawrence Moniz που θα κληθεί να αποφασίσει την ενοχή ή την αθωότητά της, σύμφωνα με το δίκτυο CBS Boston.

Η μητέρα του νεαρού, Lynn Roy ήταν η πρώτη μάρτυρας της δίκης. Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το διαζύγιο της από τον βιολογικό πατέρα του παιδιού της, για την πρώτη φορά που άκουσε για την Carter, τις προηγούμενες σχέσεις του γιου της, καθώς επίσης και για τις διαταραχές ύπνου και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο νεαρός.

«Ήξερα ότι ήταν λίγο καταθλιπτικός, αλλά πίστευα ότι τα πήγαινε καλά» τόνισε η Lynn Roy.

«Εννοώ, είχε μόλις αποφοιτήσει από το λύκειο, είχε πάρει την άδεια χειριστή πλωτού σκάφους και νόμιζα ότι τα πράγματα πήγαιναν μπροστά και όχι πίσω».

Ο 18χρονος Roy, από το Φερχέιβεν της Μασαχουσέτης, πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, αφότου τοποθέτησε ένα λάστιχο νερού στην εξάτμιση του αυτοκινήτου του, τον Ιούλιο του 2014.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος νεαρός υπέφερε από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή.

Η Carter ήταν 17 ετών την εποχή που σημειώθηκε η αυτοκτονία. Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας αγόρευσής τους οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι η νεαρή κοπέλα επιζητούσε τη συμπάθεια και την προσοχή των συμμαθητριών της στο σχολείο, παίζοντας το ρόλο της «τεθλιμμένης συντρόφου» που δεν κατάφερε να αποτρέψει τον φίλο της από το να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Η κατηγορούμενη ήθελε να τραβήξει την προσοχή τους» ανέφερε η βοηθός εισαγγελέα Maryclare Flynn. «Χρησιμοποίησε τον Conrad ως πιόνι σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι ζωής και θανάτου».

Κατά την έρευνά τους, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία σειρά μηνυμάτων μεταξύ του Roy και της Carter, τα οποία εστάλησαν περίπου μία εβδομάδα πριν από την αυτοκτονία.

Μεταξύ αυτών υπήρχαν μηνύματα όπως: «Πάντα λες ότι θα το κάνεις, αλλά ποτέ δεν το πραγματοποιείς. Θέλω, απλώς, να βεβαιωθώ ότι απόψε θα γίνει πραγματικότητα. Πρέπει απλώς να το κάνεις. Είναι γρήγορο και χωρίς πόνο».

Η αστυνομία ανακάλυψε ακόμη μία γραπτή παραδοχή της Carter σε μία φίλη της, όπου θυμόταν ότι ο Roy είχε βγει από το αυτοκίνητο και της είχε πει ότι φοβόταν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει την οικογένειά του.

«Μπες πάλι μέσα» υποστηρίζει η ίδια ότι του απάντησε.

«Δεν παραδέχτηκε ποτέ και σε κανέναν ότι βοηθούσε τον Conrad για εβδομάδες προκειμένου να προετοιμάσει το σχέδιο της αυτοκτονίας, αλλά ούτε ότι μιλούσε με τον ίδιο στο τηλέφωνο και γνώριζε ότι ετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει στο πάρκινγκ ενός Kmart», πρόσθεσε η Flynn.

Ο Joseph Cataldo, δικηγόρος της Carter, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των εναγόντων, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του Roy ήταν μία «τραγική αυτοκτονία» αλλά όχι ανθρωποκτονία.

Ο Cataldo αναφέρθηκε στην προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Roy το 2012, ενώ παρουσίασε μία σειρά μηνυμάτων από εκείνη τη χρονιά αλλά και την επόμενη, που φανέρωναν τις προσπάθειες της Carter να τον εμποδίσει από το να διαπράξει αυτοχειρία.

Μάλιστα, ο συνήγορος της 20χρονης κοπέλας ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσα του αντιμετωπίζει, επίσης, ψυχολογικά προβλήματα και πως ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή η οποία είναι πιθανό να θόλωσε την κρίση της.

COMMENTS