Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την αντίληψη των γυναικών για τους άντρες

Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την αντίληψη των γυναικών για τους άντρες

Νέα έρευνα έδειξε πως η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να κάνει τις γυναίκες να δουν τους άντρες διαφορετικά. Σχετίζουν μάλιστα το εύρημα αυτό με τις ορμόνες που ρυθμίζονται ανάλογα από τα χάπια αυτά.
Επιστήμονες από το τμήμα Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα, παρακολούθησαν 118 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια, μελετώντας τον βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους σε σχέση με την χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), έδειξαν πως οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικό χάπι όταν γνώρισαν τον σύντροφό τους, είναι πιο πιθανό να τον βρουν λιγότερο ελκυστικό, όταν πάψουν πια να παίρνουν το χάπι. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Δρ. Μισέλ Ράσελ, επικεφαλής της έρευνας, τα συγκεκριμένα ορμονικά αντισυλληπτικά επηρεάζουν την κρίση μιας γυναίκας, όσο τα παίρνει, με αποτέλεσμα να βλέπει συχνά έναν άνδρα πιο ελκυστικό, μια εντύπωση όμως που χάνεται μόλις σταματήσει το χάπι.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες, μόλις σταμάτησαν να παίρνουν το χάπι, διαπίστωσαν μια αλλαγή στον τρόπο που «βαθμολογούσαν» τον σύντροφό τους. Οι γυναίκες που είχαν ιδιαίτερα ελκυστικούς συζύγους δήλωσαν πιο ικανοποιημένες, ενώ όσες είχαν λιγότερο ελκυστικούς, ένιωθαν λιγότερο ικανοποιημένες μόλις σταμάτησαν να παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι.

Αυτό που όλες οι γυναίκες είχαν κοινό είναι πως έβρισκαν το σεξ λιγότερο ικανοποιητικό, μόλις σταμάτησαν να παίρνουν το χάπι.

Όπως λένε οι ειδικοί, όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως τα ορμονικά αντισυλληπτικά παρεμβαίνουν στην αντίληψη των γυναικών για την ελκυστικότητα της μυρωδιάς του ανδρικού σώματος και γενικότερα στην ελκυστικότητα ενός άνδρα. Προειδοποίησαν μάλιστα πως, πριν σταματήσει το χάπι μια γυναίκα, πρέπει να λάβει υπόψη της τον κίνδυνο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, πράγμα που θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στη σχέση της με τον σύντροφό της.

COMMENTS