Στρέλλα – Η ταινία που παίζει η τρανσέξουαλ ηθοποιός Μίνα Ορφανού

Στρέλλα – Η ταινία που παίζει η τρανσέξουαλ ηθοποιός Μίνα Ορφανού

Η Στρέλλα του Πάνου Κούτρα είναι μία από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων αλλά και όλων των εποχών του ελληνικού κινηματογράφου. Πειστική όσον αφορά το θέμα της, δημιουργεί δυνατά συναισθήματα, συναρπάζει. Ασχολείται με ένα από τα πιο επίμαχα σύγχρονα θέματα και το κάνει με τέτοιο τρόπο που το εντάσσει φυσιολογικότατα στην ελληνική κοινωνία, σαν να ήταν πάντα εκεί τοποθετημένο όπως του αρμόζει. Ο Πάνος Κούτρας εισάγει με τολμηρό και ριζοσπαστικό τρόπο την νέα εποχή στον κινηματογράφο αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Η κατάσταση των πραγμάτων θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια, θα αφήσει τόσο πίσω τον κινηματογράφο που είχαμε μάθει να βλέπουμε που μόνο καλλιτεχνικά έργα σαν του Κούτρα θα έχουν την δυνατότητα να μας κρατήσουν συνδεδεμένους με την σύγχρονη εποχή και νοοτροπία. Η ειλικρίνεια, η ευαισθησία και η αμεσότητα με τα οποία προσεγγίζει το θέμα του αποτελούν μια πρόταση για το πως και που οφείλει να κινηθεί ο ελληνικός κινηματογράφος στο άμεσο μέλλον.

Γιάννης Καραμπίτσος

Σύνοψη

O Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που ομολόγησε ότι διέπραξε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι 48 ετών και αποφασισμένος να κάνει μία καινούρια αρχή στην Αθήνα, μία πόλη άγνωστη γι’ αυτόν. Οι άμεσοι στόχοι του: να πουλήσει το πατρικό του σπίτι και να βρει το γιο του, Λεωνίδα, του οποίου τα ίχνη έχει χάσει από τη μέρα της καταδίκης του.

Το βράδυ της αποφυλάκισής του διανυκτερεύει σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μία όμορφη νεαρή πόρνη τρανσέξουαλ. Στη νέα του ζωή όλα επιτρέπονται κι έτσι αποφασίζει να περάσει το βράδυ μαζί της. Η ιδιόμορφη ομορφιά της, η λαχτάρα της για ζωή και το κυνικό της χιούμορ τον γοητεύουν. Λίγες μέρες μετά θα την ξανασυναντήσει και δε θα αργήσουν να μείνουν μαζί.

Ωστόσο οι λογαριασμοί του Γιώργου με το παρελθόν είναι ακόμα ανοιχτοί.

Μία άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα θα πρέπει να βρουν το δρόμο προς την έξοδο.

Δείτε την ταινία ΕΔΩ

COMMENTS