Προσοχή: Τι αλλάζει στα τελωνεία από 1η Ιουνίου;

Την ώρα που η οικονομία έχει καταποντιστεί, την ώρα που ψάχνουμε…
με το κυάλι την ανάπτυξη έρχεται μια απόφαση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την οποία από την 1η Ιουνίου απαγορεύεται από τις 5 το απόγευμα και μετά ο εκτελωνισμός εμπορευμάτων και πρώτων υλών στο μεγαλύτερο τελωνείο της χώρας, και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, το Ε’ Πειραιά!
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προβλέπει σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ (αρ. φύλλου 1223/ 27ης Απριλίου 2016) ότι: Το ωράριο λειτουργίας των τελωνείων περιορίζεται κατά 4 ώρες, και αντί για τις 9 το βράδυ, θα κλείνουν πλέον στις 5 το απόγευμα.

Από την 1η Ιουνίου, το Ε’ τελωνείο Πειραιά «θα λειτουργεί με νέο ωράριο για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, μεταξύ 7.30-17.00 και τα Σάββατα μεταξύ 7.30-13.00».

Σημειώνεται ότι τα αγαθά που προέρχονται από την επαρχία, αλλά και την Αττική, συχνά περνούν τελωνείο το απόγευμα, καθώς δεν προλαβαίνουν να φορτωθούν και να φτάσουν νωρίτερα στον Πειραιά ειδικά αν πρόκειται για μεγάλους εξαγωγείς με τέσσερα και πέντε εμπορευματοκιβώτια. Επιπλέον από το Ε’ τελωνείο Πειραιά διέρχονται όλα τα εμπορευματοκιβώτια που εξάγονται δια θαλάσσης, από τους τρείς προβλήτες του ΟΛΠ. Τι σημαίνει στη πράξη η απόφαση; Ότι οι εξαγωγείς χάνουν τουλάχιστον μία ημέρα, που μεταφράζεται τόσο σε χρήμα, όσο και περαιτέρω κακή εικόνα ως προς την αξιοπιστία απέναντι στους πελάτες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *