Προαιρετική η χρήση προφυλακτικού στις τσόντες

Προαιρετική η χρήση προφυλακτικού στις τσόντες

208 views

…αποφάσισε δικαστήριο. Η απόφαση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις

Από τσόντα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί, θα αναρωτηθεί ενδεχομένως κάποιος. Κι όμως, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στο Λος Άντζελες –πρωτεύουσα της παγκόσμιας πορνοβιομηχανίας. Δικαστήριο της Καλιφόρνια αποφάσισε στα τέλη Ιουνίου ότι οι ηθοποιοί που εργάζονται στην βιομηχανία του σεξ δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της δουλειάς, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην κρίση των υπεύθυνων υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες στο πώς θα πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον της βιομηχανίας πορνό. Από την άλλη, οι υπέρμαχοι της υποχρεωτικής χρήσης προφυλακτικών σε ταινίες πορνό έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης ώστε να προστατεύσουν τους ηθοποιούς από την έκθεσή τους σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι φωνές για αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας στις ταινίες πορνό δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο μετά το 2009 όταν μια γυναίκα ηθοποιός βρέθηκε θετική στον ιό HIV, ενώ πέρσι διαγνώστηκε και δεύτερο κρούσμα, ο 24χρονος ηθοποιός Derrick Burts, ο οποίος επίσης βρέθηκε να έχει κολλήσει τον ιό. Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για άλλα 22 κρούσματα τα τελευταία χρόνια.
Ο Tom Myers, υπεύθυνος του Ιδρύματος Προστασίας κατά του AIDS, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια για να προσβάλει την απόφαση αυτή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η κομητεία του Λος Άντζελες έχει καθήκον να προστατεύσει τη δημόσια υγεία – αυτό είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες ευθύνες των τοπικών αρχών. Δε μπορεί να παραβλέψει αυτό το καθήκον και να κάθεται αμέτοχη ενώ χιλιάδες άνθρωποι κολλάνε ΣΜΝ».
Οι ισχύοντες κανόνες ασφάλειας της Καλιφόρνια φαίνεται να επιβάλουν τη χρήση προφυλακτικού, αλλά οι κανόνες αυτοί δεν εφαρμόζονται στις πορνοταινίες – οι άνθρωποι της πορνοβιομηχανίας απ’ την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου πρακτικό. Συμφωνώντας μάλλον με την πλειοψηφία των θιασωτών του συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τσόντα με προφυλακτικό είναι σαν χέβι μέταλ συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

COMMENTS