Οι ψηλοτάκουνες γόβες κάνουν την γυναίκα ακαταμάχητη

Οι ψηλοτάκουνες γόβες κάνουν την γυναίκα ακαταμάχητη

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βρετάνης στη Γαλλία έδειξε πως η ομορφιά και η γοητεία της γυναίκας γίνονται πιο δυνατές όταν φορούν ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα και μελέτες για να αποδείξουν πως τα ψηλά τακούνια τονώνουν τον γυναικείο αισθησιασμό.

‘Όπως δημοσίευσε το έγκυρο περιοδικό ΤΙΜΕ, οι Γαλλίδες που συμμετείχαν στα πειράματα ήταν ντυμένες με ίδια ρούχα. Η μόνη διαφορά στο ντύσιμό τους ήταν τα παπούτσια που φορούσαν. Έπρεπε να φορέσουν ίσια μαύρα παπούτσια, μαύρα παπούτσια με τακούνι 5 εκατοστών ή μαύρες γόβες με τακούνι περίπου 9 εκατοστών.

Στην πρώτη φάση του πειράματος, οι κοπέλες έπρεπε να πλησιάσουν ανυποψίαστους άνδρες και να τους ζητήσουν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Οι κοπέλες άλλαζαν παπούτσια ανά 10 άτομα που προσέγγιζαν.

Τα αποτελέσματα παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν μια 19χρονη ζήτησε από άντρες ηλικίας 25 έως 50 ετών να της απαντήσουν σε μια έρευνα για την ισότητα των δύο φύλων, προθυμοποιήθηκαν περισσότερα άτομα να απαντήσουν όταν η κοπέλα φορούσε τις γόβες, σε ποσοστό 83%. Όταν φορούσε τα ίσια παπούτσια, συμφώνησαν να απαντήσουν σχεδόν οι μισοί, δηλαδή μόλις το 47%.

Στη δεύτερη φάση του πειράματος, τέσσερις γυναίκες ζήτησαν από άντρες και γυναίκες να απαντήσουν σε μια έρευνα για τις διατροφικές τους συνήθειες. Αν και οι άντρες ήταν και πάλι πιο ευνοϊκά προδιατεθειμένοι απέναντι στις κοπέλες που φορούσαν τακούνια, το ποσοστό των γυναικών που απάντησαν ήταν ίδιο σε κάθε περίπτωση (33%). Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες δεν επηρεάζονται από το μέγεθος του τακουνιού.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του πειράματος οι γυναίκες έπρεπε να καθίσουν σε τρία διαφορετικά μπαρ, με τρόπο που τα πόδια τους να φαίνονται στους άντρες μέσα στο μπαρ. Κατά μέσο όρο, χρειάστηκαν μόνο 7,49 λεπτά μέχρι να τις προσεγγίσει ένας άντρας όταν αυτή φορούσε τακούνια. Όταν οι γυναίκες φόρεσαν ίσια παπούτσια, ο χρόνος αυτός αυξήθηκε στα 13,54 λεπτά.

COMMENTS