Η κατάθεση ψυχής της Kim Cattrall για το πρόβλημα υγείας της

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε η Kim Catrall στο ραδιόφωνο BBC 4 και την εκπομπή «Woman’s Hour». Η 59χρονη ηθοποιός, μίλησε για πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας που της άλλαξε τη ζωή και μάλιστα …
διάβασε και αποσπάσματα από το ημερολόγιο της για να εξηγήσει το πως νιώθει.

Όπως ανέφερε, από τον Νοέμβριο του 2015 άρχισε να παλεύει την αϋπνία. Δε μπορούσε να κοιμηθεί και στην αρχή νόμιζε ότι έφταιγε κάποιο jetlag, η εμμηνόπαυση ή το πολύ τσάι. Ωστόσο, όσο ο καιρός περνούσε διαπίστωνε ότι δεν ήταν κάτι από αυτά. Είχε αϋπνία, σε αντίθεση με ό,τι έγραφαν τα μέσα για μια «μυστήρια αρρώστια» που την είχε αναγκάσει να σταματήσει την εμφάνιση της σε παράσταση. Φήμη υπήρχε ότι έπασχε και από καρκίνο.

Ωστόσο, εκείνη πάλευε να κοιμηθεί. Η Cattrall διάβασε στην εκπομπή, ένα απόσπασμα από όσα έγραφε στο ημερολόγιο της εκείνη την περίοδο:

«Δεν πήγα στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχω παιδιά και δεν έχω σύζυγο. Μπορώ να αλλάξω λάστιχο, έχω τρία σπίτια και είμαι σπουδαία στο μαγείρεμα. Φοράω νούμερο 10 και είμαι σε δίαιτα εδώ και χρόνια. Προσέχω τι λέω, πώς περπατάω, πώς μιλάω, τι φοράω. Ξέρω ότι με παρατηρούν. Καταφέρνω πράγματα. Δε μου αρέσει ο αρνητικός θόρυβος. Είμαι μαχητής. Είμαι ενοχική και μόνη. Τώρα, είμαι μόνη. Και είμαι μόνη. Νοιάζομαι για τους άλλους, νομίζω. Πιέζομαι από μια εικόνα που έχουν οι άλλοι γι α μένα. Είμαι ταραγμένη που μεγαλώνω. Θα μου άρεσε να έχω σύζυγο, να αλλάξω τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για τις γυναίκες».

Μέσα από την αδυναμία της να κοιμηθεί, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη ζωή της, να ξανασκεφτεί το πως την επηρέασε ο θάνατος του πατέρα της και να αντιμετωπίσει την θνητότητα της.

Εκτός από τα παλιά της γραπτά, η Cattrall αποκάλυψε κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το πως ένιωθε για το πρόβλημα της. Όπως είπε, η αϋπνία ήταν σαν ένας γορίλας 3 τόνων στους ώμους της. Καθόταν εκεί κάθε βράδυ και δεν την αφήνει να ξεκουραστεί. Δυσκολευόταν να θυμηθεί λέξεις, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και αυτό γιατί δε μπορούσε να κοιμηθεί, όπως ανέφερε.

Σήμερα, η Cattrall είναι πολύ καλύτερα. Όπως ανέφερε, ζήτησε βοήθεια από το εξειδικευμένο κέντρο CBT και ο θεραπευτής της, της πρότεινε να χρησιμοποιεί το κρεβάτι της μόνο για ύπνο και για σεξ. Ούτε για να κάθεται με τον υπολογιστή στα πόδια, ούτε τίποτα άλλο. H Cattrall κατάφερε να παλέψει την αϋπνία και η κατάσταση της πια είναι πολύ καλύτερη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *