Η γυναίκα είναι σαν το καλό ουίσκι

Το 1745 ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραψε μία επιστολή προς νεαρούς άνδρες γεμάτη συμβουλές για την επιλογή ερωμένης, με βασική παραίνεση την προτίμηση μεγαλύτερων ηλικιακά γυναικών. [Old mistresses apologue, 25 June 1745, (1)]

Είναι γεγονός ότι ο αστικός μύθος, ακόμα και στις μέρες μας, φημολογεί αρκετά λανθασμένα ότι η πρώτη ενήλικη δεκατία της ζωής μιας γυναίκας είναι ένα ηφαίστειο σεξουαλικής απελευθέρωσης που με το πέρασμα του χρόνου καταλήγει ανενεργό. Αντιθέτως, η ερωτική διάθεση της γυναίκας διατηρείται ενεργή και με το πέρασμα των χρόνων γίνεται όλο και πιο έντονη.

Εν έτει 2015 σε πολλές χώρες -αλλά δυστυχώς όχι αρκετές- η γυναίκα πέρα από τον πλήρη σεβασμό στην ίδια τη φύση της έχει κερδίσει πλέον και την ελευθερία να εκφράζει τις σεξουαλικές τις ορμές κι επιθυμίες. Κατά συνέπεια, η σεξουαλική της ελευθερία καταρρίπτει τον αστικό μύθο που προσπαθεί να τη «βγάλει εκτός» σεξουαλικής απόλαυσης τόσο νωρίς, ακόμα κι από τις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της.

Ουσιαστικά, η ωρίμανση μιας γυναίκας απογειώνει τις σεξουαλικές τις αποδόσεις και ενορμήσεις. Τη χρονικά αυξανόμενη ερωτική επιθυμία των γυναικών υποστηρίζουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθει από τον οργανισμό «Πρωτοβουλία για την υγεία της γυναίκας, WHI» [2] . Η έρευνα αποδεικνύει ότι το 57% των γυναικών αποζητούν περισσότερες σεξουαλικές επαφές όσο μεγαλώνουν, μία απαίτηση που συνεχίζει να εντείνεται πολλές φορές ακόμα και μετά την εμμηνόπαυσή τους.

Με απλά λόγια οι γυναίκες είναι πλάσματα που ευνοούνται από την ωρίμανση.

Σαν το καλό ουίσκι, θα έλεγε κανείς, ευνοούνται από το χρόνο που περνάει. Όσο η νεότητα τους χαρίζει φρεσκάδα και ομορφιά, άλλο τόσο και η μετάβασή τους στην δεύτερη ηλικιακή ομάδα είναι ιδιαίτερα θετική γι’ αυτές.

Αν όχι με μαθηματική ακρίβεια μα έστω προσεγγιστικά, η είσοδος στο τριακοστό έτος της ζωής κάθε ανθρώπου θεωρείται ορόσημο αφού, έστω και υποσυνείδητα, προκαλεί σκέψεις, απολογισμούς και προβληματισμούς. Τα τριακοστά γενέθλια μιας γυναίκας είναι ιδιαίτερα έντονα για την ψυχολογία της καθώς η κοινωνία –και ακόμα πιο έντονα η ελληνική- δεν έχει δυστυχώς ακόμα καταφέρει να καταρρίψει την προκατάληψη του ηλικιακού φράγματος των τριάντα που ορίζει ότι ο χρόνος των προσωπικών επιτεύξεων «τελειώνει» επικίνδυνα.

Συνυφασμένος επίσης με τα αξιοσημείωτα γενέθλια των τριάντα ετών είναι ο γνωστός χαρακτηρισμός «dirty thirty» που αναφέρεται στην είσοδο της γυναίκας σε μία περίοδο της ζωής της με ιδιαίτερα ανεβασμένη λίμπιντο.

Είναι γεγονός, πως ακόμα κι αν είναι άδικος ο χρόνος στο πέρασμα του από το πρόσωπο ή το κορμί τους, η πλειοψηφία των γυναικών αποκτά μία γοητεία εκεί γύρω στα τριάντα.

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αυτή η έντονη ερωτική διάθεση που εμφανίζεται εν μέρει οφείλεται στον εξελισσόμενο ψυχισμό της πλεόν ώριμης γυναίκας. Εκ φύσεως απαιτητική και πολύπλοκου χειρισμού, η γυναικεία φύση με την πάροδο των χρόνων «κατασταλάζει» και σταδιακά αποσαφηνίζει τις ανάγκες και τα θέλω της. Συγκεκριμένα οι απαιτήσεις μιας γυναίκας από τον/την/τους σύντροφο/ους της μορφοποιούνται με την πάροδο των χρόνων και κατασταλάζουν σε μία φιγούρα συγκεκριμένη.

Η ώριμη γυναίκα ξέρει τι θέλει, πώς το θέλει και γιατί το θέλει.

Η ωριμότητα στο μυαλό της πλέον κατέστειλε τους περισσότερους ενδοιασμούς και αμφιβολίες στο πεδίο των σχέσεων κι έφερε με την σειρά της μία ξεκάθαρη εικόνα σεξουαλικής έκφρασης.

Η εμπειρία μιας γυναίκας, είτε είναι καρπός πολλών ερωτικών συνάψεων, είτε ελάχιστων μακροχρόνιων σχέσεων, της μαθαίνει να εκτιμά και να ζητάει όσα επιθυμεί. Γι’ αυτό και μία γυναίκα με αξιοσημείωτη τέτοια εμπειρία στο συναισθηματικό και ερωτικό βιογραφικό της δε θα ντραπεί να ζητήσει, να καθοδηγήσει ή να χαρίσει στιγμές ποιοτικού σεξ στον παρτενέρ της, αφού η ίδια η εμπειρία της την δίδαξε ότι η απόλαυση εκτοξεύεται μόνο όταν είναι απόλυτα αμοιβαία.

Έτσι λοιπόν, η ώριμη γυναίκα δε θ’ αναλωθεί σε μούτρα κι ανούσιες πόζες για να επιτύχει τον σκοπό της, μα θα μιλήσει ξεκάθαρα, θα διεκδικήσει και θα πάρει αυτό που πιστεύει ότι της αναλογεί.

Όσο κι αν ακούγεται σαν τηλεοπτικό σποτ, η ηλικία φέρνει στον άντρα την γοητεία και στη γυναίκα μία σέξι προσωπικότητα.

Παρόλ’ αυτά, η σεξουαλική ωριμότητα δεν κουβαλάει μαζί της απαραίτητα και την αντίστοιχη ψυχική ωριμότητα που θα μετατρέψει μια γυναίκα στην ιδανική σύντροφο. Πολλά γενικά χαρακτηριστικά με ίσως αρνητική γευση, θα παραμείνουν για πάντα στις προσωπικότητες των απανταχού θηλυκών, όσο κι αν περάσουν τα χρόνια.

Με εξομολογητικό άλλωστε ύφος και ο Τσαρλς Μπουκόφσκι κάποτε έγραψε:

«Οι γυναίκες, ακόμα και οι καλές, με τρομάζουν, καθώς εν κατακλείδι θέλουν την ψυχή σου» [Women, Charles Bukowski, 1978].

Πηγές:

founders.archives.gov

nhlbi.nih.gov

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.