Η Γιόχανσον μιλά για πολιτική, σεξ και το ρίσκο να παίρνεις δημόσια θέση (και αποδεικνύει πως δεν το υπολογίζει)

Η Γιόχανσον μιλά για πολιτική, σεξ και το ρίσκο να παίρνεις δημόσια θέση (και αποδεικνύει πως δεν το υπολογίζει)

Σεξ, πολιτική, οικογενειακός προγραμματισμός. Η Σκάρλετ Γιόχανσον έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Cosmopolitan» στο εξώφυλλο του οποίου φιγουράρει για τον μήνα Ιανουάριο και όπως φαίνεται από μια πρώτη ιδέα που πήραμε στην ηλεκτρονική σελίδα του μέσου, η ηθοποιός δεν μάσησε καθόλου τα λόγια της.

Για το να μιλάς ανοιχτά για πολιτικά ζητήματα: «Όποτε κι αν μιλήσει δημόσια είναι πάντα ένα ρίσκο. Έτσι δεν είναι; Ίσως χάσεις κάποιους θαυμαστές. Αλλά αν έχεις κάτι να πεις, μπορεί να έχει τρομερή επίδραση. Ελπίζω η κόρη μου να βρει τη φωνή της και να νιώσει ότι μπορεί να συμμετέχει σε κάθε συζήτηση. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που ενθάρρυνε τον ακτιβισμό, οπότε δεν σκέφτηκα ποτέ τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στην καριέρα μου. Αλλά ξέρω ότι είναι μια πολυτέλεια και πως δεν έχουν όλοι αυτήν την πολυτέλεια».

Για το ταμπού που αφορά τις γυναίκες και το σεξ: «Όταν οι γυναίκες μιλούν για το πόσο απολαμβάνουν το σεξ, είναι σχεδόν κάτι το απαγορευμένο. Το να έχεις μια υγιή σεξουαλική συμπεριφορά, σε κατατάσσει αμέσως στις «τσούλες». Ότι δεν έχεις ηθική και ότι δεν μπορείς να είσαι σε μια μονογαμική σχέση. Τη στιγμή που πας να μιλήσεις για την ευχαρίστηση στο σεξ, την περιέργεια… αυτό παραμένει ταμπού».

Για τις ομιλίες και τις δηλώσεις της σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό: «Ελπίζω πως θα βοηθήσει ώστε αυτή η συζήτηση να γίνει κάτι το “φυσιολογικό”. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να μιλάμε για το δικαίωμα στην αναπαραγωγή. Δεν είναι ντροπή. Φυσικά είναι κάτι ιδιωτικό και αφορά το σώμα της κάθε μίας αλλά πρέπει να διώξουμε μακριά το στίγμα».

Για τον «σιωπηλό» ακτιβισμό της Ιβάνκα Τραμπ: «Δεν ζητάω από την Ιβάνκα Τραμπ να βγει και να μιλήσει για κάτι που δεν πιστεύει… Ξέρω ότι είναι μπερδεμένο. Είναι ο πατέρας της. Μπορείς να το φανταστείς; Ίσως φοβάται ότι θα την εγκαταλείψει. Είναι πολύ σκληρό να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση ενός τέτοιου ανθρώπου. Αλλά πώς αλλιώς μπορείς να κάνεις τη διαφορά;».

COMMENTS