Γνώρισε τον άντρα που μεθάει τρώγοντας πατατάκια

Γνώρισε τον άντρα που μεθάει τρώγοντας πατατάκια

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν να πιουν πολλά ποτήρια αλκοόλ προτού μεθύσουν, κάποιοι άλλοι μεθάνε πιο γρήγορα, ο Νικ Χες (Nick Hess) ένας νεαρός Βρετανός δε χρειάζεται να πιει ούτε μία γουλιά προτού αρχίσει να κάνει οκτάρια.

Αντίθετα, μπορεί να μεθύσει τρώγοντας πατατάκια ή πουρέ πατάτας κι αυτό οφείλεται στο σύνδρομο αυτοζυθοποιίας από τον οποίο πάσχει με αποτέλεσμα το στομάχι του να μετατρέπει τους υδατάνθρακες που παίρνει σε αλκοόλη.

Αρχικά όπως λέει ο ίδιος δεν ήξερε τι συνέβαινε και δεν μπορούσε να εξηγήσει για ποιο λόγο είχε πόνους στο στομάχι και πονοκεφάλους.

Οι φίλοι κι η οικογένειά του άρχισαν να υποπτεύονται ότι είχε πρόβλημα με το ποτό, ενώ η σύζυγός του άρχισε ακόμα και να ψάχνει το σπίτι, πεπεισμένη ότι είχε μυστική κρυψώνα με ποτά.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Ήταν παράξενο, είχα φάει μερικούς υδατάνθρακες και ξαφνικά ένιωθα χάλια. Κάθε μέρα για ένα χρόνο θα σηκωνόμουν και θα έκανα εμετό.

Η σύζυγός του ήταν αυτή που το έβαλε πείσμα να ανακαλύψει τι συμβαίνει με τον άντρας της αν και όπως παραδέχεται η ίδια, το χειρότερο ήταν που τον αμφισβητούσε αφού η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ και δεν τον πίστευε όταν της έλεγε ότι δεν έχει πιει γουλιά.

Παρά τις απανωτές εξετάσεις που έχει κάνει, οι γιατροί δεν είχαν βρει την πάθησή του και τελικά μόνο μετά από ένα γεύμα φουλ στον υδατάνθρακα, οπότε και το αλκοόλ στο αίμα του χτύπησε κόκκινο, αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και του έδωσαν την κατάλληλη αγωγή κι οδηγίες για το τι διατροφή να ακολουθεί.

COMMENTS