Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι χρησιμεύει αυτός ο κύλινδρος;

Μπορεί να θεωρούμε τα καλώδια φόρτισης δεδομένα…
 


Σίγουρα, αγαπάμε το πώς φορτίζουν τις πιο χρήσιμες και αγαπημένες συσκευές μας όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ αλλά εκτός από αυτή τους τη λειτουργία δεν γνωρίζουμε τι δουλειά γίνεται εκεί μέσα.

Ένα εξάρτημα του καλωδίου φόρτισης είναι ο μικρός κύλινδρος. Συνήθως αυτό βρίσκεται δίπλα στο τέλος του καλωδίου. Θα εκπλαγείτε να μάθετε τι κάνει αυτό το λιτό κομμάτι. Ας πούμε απλά πως παίζει βασικό ρόλο στην προστασία των συσκευών σας από την αργή επιδείνωση.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα. Αυτό το κομμάτι έχει ένα πολύ σημαντικό σκοπό. Το παχύ τμήμα του καλωδίου δεν είναι εκεί μόνο για διακόσμηση. Ο κύλινδρος δίπλα στο τέλος του καλωδίου είναι εκεί για ένα καλό λόγο. Τον έλεγχο του θορύβου!

Το σφαιρίδιο από φερρίτη καταστέλλει τον υψηλής συχνότητας θόρυβο από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ως εκ τούτου, ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος και οι ήχοι AC-DC καταστέλλονται. Επίσης το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό και ως φίλτρο Emi, πηνίο, δακτύλιος και μπλόκ.

Ο δακτύλιος EMI αποτελείται από κεραμικές ενώσεις οξειδίου του σιδήρου και άλλων μετάλλων.

Τα καλώδια λειτουργούν ως κεραίες. Επομένως, αν μια συσκευή έχει υψηλές ραδιοσυχνότητες θα περάσουν μέσα από το καλώδιο και το κυλινδρικό αυτό τμήμα θα μπλοκάρει τη μετάδοση και τη λήψη σημάτων.


Οπότε αν κάποιος σας ρωτήσει θα ξέρετε ακριβώς τι είναι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *