Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος της καταχώρισης του ποσού σύνταξης αναπηρίας του ΟΓΑ στον κωδικό 303

Επείγουσα ενημέρωση για τον τρόπο διόρθωσης του σφάλματος της καταχώρισης του ποσού σύνταξης αναπηρίας του ΟΓΑ στον κωδικό 303 και όχι στον 617 όπου καταγράφονται τα αφορολόγητα ποσά συντάξεων…

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σε συνέχεια του δελτίου τύπου 40 της 26ης Μαΐου 2016 καλεί τα μέλη του που είναι άσφαλισμένα στον ΟΓΑ και λαμβάνουν σύνταξη λόγω αναπηρίας, των οποίων οι φορολογικές δηλώσεις εμφανίζουν λόγω σφάλματος στην καταχώριση των στοιχείων τους στο TAXES, ποσό καταβαλλόμενου φόρου, να απευθυνθούν άμεσα στο γραφείο του Σωματείου μας, (Πέμπτη ή Σάββατο 10:30 έως 11:30) ώστε να ενημερώσουμε με ενέργειες του Σωματείου τα στοιχεία τους στο TAXES. Αμέσως μετά τη διόρθωση του σφάλματος, εντός 10ημέρου το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση του σχετικού αρχείου του TAXES και θα μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση κανονικά, με την ορθή καταγραφή του ποσού της σύνταξής τους στον κωδικό 617 της φορολογίκης δήλωσης όπου καταγράφεται κάθε απαλλασσόμενο από φόρο και έκτακτη εισφορά, ποσό σύνταξης.

Στις φίλες και τους φίλους μας, Ανθρώπους με Αναπηρία από άλλες περιοχές της χώρας συνιστούμε να ενεργήσουν άμεσα, ενημερώνοντας την αρμόδια για αυτούς Δ.Ο.Υ. για την αναπηρία τους, με την προσκόμιση του πιστοποιητικού αναπηρίας τους, καταθέτοντας σχετική αίτηση τους για την ενημέρωση των στοιχείων τους στο TAXIS.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *