Στέλεχος εταιρείας πήρε αύξηση 881%!

Αύξηση ετήσιων αποδοχών 881%. Συνέβη στον Dara Khosrowshahi, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Expedia, ο οποίος, μάλλον θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένος από τις αποδοχές…

Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους η μέση αύξηση αποδοχών για τους επικεφαλής 340 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 ήταν 4,5%, ο κ. Khosrowshahi ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ. Οι ετήσιες αποδοχές του περιλαμβάνουν μηνιαίο μισθό ενός εκατ. δολαρίων, μπόνους 2,8 εκατ. δολαρίων και stock options αξίας 90,8 εκατ. δολαρίων.

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των stock options οφείλεται στο γεγονός ότι ο Khosrowshahi υπέγραψε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, έως το 2020, συνεργασίας με την Expedia.

Πάντως το 2015 ήταν ένα πολύ καλό έτος για την εταιρεία, με την μερισματική απόδοση να φθάνει στο 47%, ενώ ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 6,67 δισ. δολάρια, με αύξηση 16%.

Παρά, πάντως, την τεράστια αύξηση που έλαβε ο κ. Khosrowshahi δεν είναι ο CEΟ με τις υψηλότερες αποδοχές το 2015. Αυτήν τη θέση κατέχει ο Patrick Soon-Shiong, επικεφαλής της NantKwest, με ετήσιες αποδοχές… 147,6 εκατ. δολάρια!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *