Ο πρώτος τυποποιημένος σπιτικός πατσάς είναι γεγονός!

Ίσως είναι καιρός να δούμε την κρίση ως εφαλτήριο για νέες επιχειρηματικές ιδέες που θα προσφέρουν τις απαραίτητες διεξόδους από…
αυτή και θα αλλάξουν άρδην το επιχειρείν της χώρας, είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο κ. Καλαγασίδης, ο ιδιοκτήτης μιας βιοτεχνικής μονάδας που αποφάσισε να βάλει τον σπιτικό πατσά στα ράφια των delicatessen εμπλουτίζοντας τις γαστριμαργικές συνήθειες  Ελλήνων και ξένων.

Ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας, ο πατέρας του είχε πατσατζίδικο αρχικά στα Γρεβενά και μετέπειτα στο Τσοτύλι Κοζάνης, αποφάσισε να εξελίξει την τέχνη που γνώριζε από παιδί και να φτιάξει τη δική του βιοτεχνική μονάδα παραγωγής για να προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν μια γευστική χειροποίητη σούπα έτοιμη μέσα σε πέντε λεπτά».

«Η παράδοση υπάρχει εδώ και 25 χρόνια. Σκεπτόμενοι αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε μια διέξοδο. Όπως αναφέρει στο Insider.gr η παραγωγή του πατσά γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. «Τα πάντα γίνονται χειροποίητα, έχουμε μια εμμονή προς την παράδοση και στην συνέπεια. Το στοίχημα που έχουμε βάλει είναι η βιομηχανική παραγωγή να μην επιβαρύνει την ποιότητα του προϊόντος. Για την ακρίβεια προτιμούμε να μοιράζουμε λιγότερες μερίδες από το να επηρεαστεί η ποιότητα».

Η εταιρεία άνοιξε το 2014, το 2015 μπήκε σε παραγωγική λειτουργία και από φέτος κάνει σταδιακά την είσοδό της στην αγορά. Σε μία μικρή βιοτεχνική εγκατάσταση, παράγονται χειροποίητα περί τις 4.000-5.000 μερίδες το μήνα, που φτάνουν σε μπολάκια, κατεψυγμένες, στα επιλεγμένα σημεία διάθεσης. «Στόχος της επόμενης χειμερινής σεζόν είναι η ποσότητα να διπλασιαστεί. «Είναι άλλωστε ένα προϊόν, άγνωστο μέχρι χθες στην αγορά, του οποίου την εξέλιξη δεν μπορείς να την γνωρίζεις αλλά μέχρι στιγμής οι κριτικές και οι ενδείξεις είναι καλές».

Μετά την παραγωγή, το προϊόν καταψύχεται σε ειδικά μηχανήματα στους -40 βαθμούς κελσίου και έτσι αποκτά διάρκεια ζωής μέχρι και δεκαοκτώ μήνες από την ημερομηνία παρασκευής.

Ο Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς, με ελληνική πρώτη ύλη και όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, διατίθεται σε κρεοπωλεία και delicatessen, σε Θεσσαλονίκη, τη μητέρα του πατσά όπως εύστοχα σημειώνει ο κ. Καλαγασίδης, Πτολεμαΐδα Κοζάνη, Καστοριά και σύντομα και στις Σέρρες.

Στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η διεύρυνση του δικτύου διάθεσης, σε Αθήνα ενώ κινήσεις γίνονται και για την προώθηση του προϊόντος στο εξωτερικό. «Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, κυρίως από εταιρείες που προμηθεύουν εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το κομμάτι των εξαγωγών αποτελεί βασική στόχευσή της εταιρείας, αλλά προτιμούμε τα βήματά μας να είναι αργά και σταθερά». Ενδιαφέρον όπως προσθέτει υπήρξε άλλωστε ακόμα κι από Αμερική, «αλλά υπάρχουν δυσκολίες  και πολύ γραφειοκρατία το συγκεκριμένο προϊόν να γίνει εξαγώγιμο για τόσο μακρινό προορισμό».

Άλλωστε για την επιχείρηση οι υπάρχοντες κωδικοί  είναι μόνο η αρχή, τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για το εξωτερικό. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας από ελληνικές παραδοσιακές σούπες, όπως κοτόσουπα, κρεατόσουπα, μαγειρίτσα, τραχανάς και πολλές άλλες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *