Κλειτοριδεκτομή: Όταν η παράδοση ξεπερνά τους νόμους

Κλειτοριδεκτομή: Όταν η παράδοση ξεπερνά τους νόμους

Ο φωτογράφος του Reuters, Ζίγκφριντ Μοντόλα βρέθηκε σε ένα μικρό χωριό της κομητείας Μπαρίνγκο της Κένυας και κατάφερε να εξασφαλίσει εικόνες από τελετή κλειτοριδεκτομής σε νεαρά κορίτσια της φυλής Ποκότ. Πρόκειται για πρακτική συνηθισμένη σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, η οποία αποτελεί παραδοσιακή ιεροτελεστία μέσω της οποίας ένα κορίτσι γίνεται γυναίκα, καθώς και προϋπόθεση για γάμο. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κένυας έχει απαγορεύσει την κλειτοριδεκτομή ως πρακτική που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα, οι ακρωτηριασμοί συνεχίζουν  να πραγματοποιούνται, όπως ορίζει η παράδοση, ειδικότερα σε φτωχές και αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών στην Κένυα έχει υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων.


Γυναίκες της φυλής Ποκότ περπατούν προς τα σπίτια τους σε χωριό της κομητείας Μπαρίνγκο της Κένυας λίγες ώρες πριν την τελετή κλειτοριδεκτομής


Κορίτσια της φυλής Ποκότ φωτογραφίζονται έξω από τις κατοικίες τους κατά την έναρξη της τελετής ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.


Κορίτσια της φυλής Ποκότ φωτογραφίζονται μέσα σε καλύβα λίγο πριν την έναρξη της τελετής ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.


Μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης ύστερα από χορό και κατανάλωση παραδοσιακού τοπικού ροφήματος, στο πλαίσιο της τελετής κλειτοριδεκτομής σε χωριό της Κένυας.


Μέλη της φυλής Ποκότ μαζεύονται γύρω από τη φωτιά λίγο πριν την έναρξη της τελετής.


Κορίτσια της φυλής φωτογραφίζονται στο σπίτι τους λίγες ώρες πριν την τελετή κλειτοριδεκτομής.


Μέλη της φυλής Ποκότ κάθονται γύρω από τη φωτιά, νωρίς το πρωί εν αναμονή της τελετής.


Γυναίκες της φυλής Ποκότ τοποθετούν πέτρες που θα χρησιμεύσουν ως καθίσματα για τα κορίτσια που θα συμμετάσχουν στην τελετή κλειτοριδεκτομής.


Γυναίκες προτρέπουν τα κορίτσια που θα υποβληθούν σε κλειτοριδεκτομή να βγουν από την καλύβα τους και να μεταφερθούν στο σημείο όπου θα γδυθούν προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.


Τα κορίτσια που θα υποβληθούν σε κλειτοριδεκτομή τρέχουν προς το σημείο όπου θα γδυθούν προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.


Κορίτσια, καλυμμένα με δέρματα ζώων κάθονται σε πέτρες κατά τη διάρκεια της τελετής κλειτοριδεκτομής.


Κορίτσι της φυλής Ποκότ κλαίει, έχοντας μόλις υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων.


Γυναίκα πραγματοποιεί κλειτοριδεκτομή σε κορίτσι της φυλής Ποκότ.


Γυναίκα της φυλής Ποκότ κρατά το ξυράφι με το οποίο πραγματοποιεί τις «επεμβάσεις» στα νεαρά κορίτσια.


Ένα κορίτσι αιμορραγεί έχοντας μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή.


Νεαρό κορίτσι έχει καλυφθεί με άσπρη μπογιά, μετά την ολοκλήρωση της τελετής κλειτοριδεκτομής.


Κορίτσι αλείφεται με λευκή μπογιά μετά την ολοκλήρωση της τελετής.


Κοπέλα που έχει μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή πηγαίνει στο σημείο ανάπαυσης των κοριτσιών που συμμετείχαν στην τελετή.


Κοπέλες που έχουν μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή πηγαίνουν στο σημείο ανάπαυσης.


Κοπέλα που έχει μόλις υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή πηγαίνει στο σημείο ανάπαυσης των κοριτσιών που συμμετείχαν στην τελετή.


Γυναίκες καλύπτουν με τομάρια ζώων κοπέλα που μόλις έχει υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή.

COMMENTS