Γιατί όσοι αθλούνται λένε όχι στις τρίχες;

Η τριχοφυΐα στο σώμα έχει μεγάλη επίδραση στην αθλητική απόδοση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ιδίως στην ποδηλασία και την κολύμβηση όλοι οι αθλητές επιλέγουν κάποια μέθοδο αποτρίχωσης…

Αντίστοιχα οι αθλητές στον στίβο, αλλά και σε άλλα σπορ όπως το τένις έχουν καθαρή επιδερμίδα, στοιχείο που συντελεί στην προσωπική υγιεινή αλλά και στις αποδόσεις.

Μην ξεχνάμε πως η εφίδρωση που προκαλεί η τριχοφυΐα δυσχεραίνει την κατάσταση την ώρα της άθλησης, ενώ τα αθλητικά ρούχα από ειδικά υλικά με στενή εφαρμογή δημιουργούν ερεθισμό με την τριβή, και βέβαια σε τριχωτή επιδερμίδα μπορούν να προκαλέσουν εύκολα θυλακίτιδα.

Οι απαιτήσεις της έντονης προπόνησης, η συγκέντρωση και η πειθαρχία του σώματος είναι πρωταρχικά στοιχεία που δίνει έμφαση κανείς αγνοώντας το γεγονός πως η τριχοφυΐα μπορεί επίσης να επιδρά στην αθλητική απόδοση, και όχι θετικά. Παρατηρείστε επαγγελματίες αθλητές της ποδηλασίας ή της κολύμβησης, και θα δείτε ότι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- άνδρες και γυναίκες έχουν κάνει αποτρίχωση.

Οι λόγοι για τους οποίους η αποτρίχωση βοηθάει στα αθλήματα είναι σημαντικοί:

Απόλυτη άνεση

Η άνεση είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους αποτρίχωσης κατά τη διάρκεια των αθλημάτων. Τα αθλητικά ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για καλύτερες επιδόσεις σε αθλήματα όπως η ποδηλασία και ο στίβος, ή στην κολύμβηση, έχουν στενή εφαρμογή στο σώμα. Οι τρίχες δημιουργούν μια επιπρόσθετη επιφάνεια μεταξύ του δέρματος και του υλικού, όπου η αθλητική στολή τρίβεται, δημιουργώντας ερεθισμό και δυσφορία.

Οι τραυματισμοί επουλώνονται γρηγορότερα

Όταν το δέρμα είναι αποτριχωμένο, οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα και επίσης μολύνονται πολύ πιο δύσκολα. Ακόμα και σε σοβαρότερους τραυματισμούς που απαιτούν θεραπευτικό μασάζ, ένα αποτριχωμένο σώμα διευκολύνει τη θεραπεία.

Αεροδυναμική

Σε κάποιον ερασιτέχνη αθλητή, τα κλάσματα του δευτερολέπτου δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όμως σε επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν στόχο το επόμενο ρεκόρ, και η παραμικρή αντίσταση που δημιουργούν οι τρίχες μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τελικό χρόνο. Οι κολυμβητές λόγου χάρη, αφαιρούν οποιαδήποτε τρίχα δεν καλύπτεται από το μαγιό για να έχουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *