Διαγραμμίσεις και άλλες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας

Με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προστασία των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε…
από τις αρχές Μαΐου σε συντονισμένες παρεμβάσεις σε σημαντικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η επαναδιαγράμμιση του μεγαλύτερου τμήματος της οδού Πανεπιστημίου (διαβάσεις πεζών) και η αντικατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα της Πλατείας Ομονοίας. Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση (κατά μήκος και στο σύνολο των διαβάσεων πεζών) σε όλα τα ανωτέρω σημεία. Περαιτέρω, έχει ολοκληρωθεί αναδιαμόρφωση του συνόλου της οριζόντιας σήμανσης έμπροσθεν της πλατείας Συντάγματος με στόχο την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Παράλληλα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι εργασίες αποχρωματισμού των διαβάσεων πεζών στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έως το Χίλτον, ενώ η επαναδιάγραμμισή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου. Έως τότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στην κατά μήκος διαγράμμιση της οδού Πειραιώς από Ομόνοια έως Γκάζι.
Στο ίδιο πλαίσιο, εντός του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αντικατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος των οδών Σταδίου και Φιλελλήνων, καθώς και στο υπολειπόμενο τμήμα της πλατείας Ομονοίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέα κατά μήκος διαγράμμιση και διαμόρφωση θέσεων διαβάσεων πεζών.
Τέλος, επισημαίνεται ότι λόγω του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου στις παραπάνω οδικές αρτηρίες και  προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και να μειωθεί κατά το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών, το σύνολο των εργασιών γίνεται νυχτερινές ώρες και Σαββατοκύριακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *