Δεν μπορείς να το φανταστείς… Τι είναι αυτές οι 2 γραμμές στην πίσω πλευρά του iPhone;

Κατά γενική ομολογία, το iPhone είναι μια από τις πιο στυλάτες, λεπτές και προσεγμένες ηλεκτρονικές συσκευές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όταν λανσαρίστηκε το iPhone 6, αυτές οι πλαστικές γραμμές που υπήρχαν στη πίσω πλευρά του τηλεφώνου αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό και μάλλον αρνητικά σχόλια. Τι δουλειά είχε αυτή η πλαστική «παρεμβολή» μέσα σε ένα τόσο προσεγμένο design;

Είναι κεραίες! Στα παλαιότερα μοντέλα iPhones αυτές οι κεραίες βρίσκονταν κρυμμένες μέσα στις συσκευές, αλλά στο μεταλλικό σώμα του iPhone 6, τo σήμα του τηλεφώνου δεν θα μπορούσε να εκπέμψει έξω από τη συσκευή του, γι`αυτό και σχεδιάστηκαν αυτές οι πλαστικές γραμμές.

Εικάζεται πως αυτές οι κεραίες σχεδιάστηκαν για την «επέκταση» και ενδυνάμωση του τηλεφωνικού σήματος, ύστερα από παράπονα καταναλωτών/κατόχων παλαιότερων iPhones για προβλήματα στη ποιότητα του σήματος.

Αν συνεχίζουν να μη σου αρέσουν οι συγκεκριμένες γραμμές έχουμε καλά νέα: στο iPhone 7 κατά πάσα πιθανότητα οι γραμμές θα αντικατασταθούν από μέταλλο που θα επιτρέπει τα σήματα να περάσουν, ενώ παράλληλα θα διατηρεί την ανθεκτικότητά του.

Πηγή: rise

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *