Το iPhone 7 και η πιθανότητα ασύρματης φόρτισης

Μέχρι και πέρυσι η ασύρματη φόρτιση δεν ήταν δυνατή σε κινητές συσκευές με… μεταλλικό σασί και πιο συγκεκριμένα για το iPhone στην περίπτωσή μας.

Η τεχνολογία όμως όπως και ο χρόνος αλλάζουν. Θα μπορούσε λοιπόν η Apple να μας παρουσιάσει μια ασύρματη φόρτιση στο iPhone 7;

Η ασύρματη φόρτιση ηταν διαθέσιμη στα τηλέφωνα εδώ και χρόνια, Το Palm Pre που κυκλοφόρησε με αυτό το χαρακτηριστικό το 2009 και από τότε είδαμε μια σειρά από Android και Windows να την υποστηρίζουν.

Τότε σίγουρα η Apple δεν σκεφτόταν κάποιο κέρδος από μια τέτοια κίνηση και έτσι δεν είδαμε κάτι τέτοιο ως χαρακτηριστικό στα iPhone 4 και iPhone 4S.

Η εταιρεία μάλιστα απομακρύνθηκε από το γυαλί και πήγε στο αλουμίνιο στο iPhone 5 και μετέπειτα απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο αυτή την επιλογή.

Τον Ιούλιο του 2015 η Qualcomm ανακοίνωσε την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσω μετάλλου και κάπου εκεί τα πράγματα άλλαξαν και οι ισορροπίες άλλαξαν.

Μην ξεχνάμε πως η Apple ποτέ δεν ήταν μια εταιρεία που έδινε τόσο βάρος στα chipset όσο στα set χαρακτηριστικών.

Ο Phil Schiller είχε πει για την ασύρματη φόρτιση το 2012 στο All Things D:

“Τα ασύρματα συστήματα φόρτισης ακόμη πρέπει να γίνουν με είσοδο παροχής στον τοίχο και με βάση αυτό δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το τι ευκολία μπορούν να φέρουν. Το να δημιουργήσεις ακόμη μια συσκευή που θα πρέπει να χρησιμοποιεί την μπρίζα κάποιου τοίχου τις περισσότερες φορές περιπλέκει τα πράγματα”.

Ο Schiller είχε μια ίδια άποψη και για την τεχνολογία NFC εκείνη την περίοδο. Τον Σεπτέμβριο όμως του 2014 η Apple παρουσίασε το NFC ως χαρακτηριστικό του iPhone 6. Βέβαια παρουσιάστηκε αποκλειστικά έτσι ώστε να επιτρέψει την λειτουργικότητα της υπηρεσίας Apple Pay.

Με την ίδια λογική η εταιρεία παρουσίασε την ασύρματη φόρτιση όχι για το iPhone αλλά για το Apple Watch.

O σκοπός μας ήταν να κάνουμε το Apple Watch να φορτίζει εύκολα στο σκοτάδι χωρίς κάποιος να κοιτάει. Καταλήξαμε σε μια λύση που συνδυάζει την MagSafe τεχνολογία και την τεχνολογία φόρτισης με την επαφή.” ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Το Apple Watch επίσης σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παρέχει αντίσταση στο νερό και συγκεκριμένα να ακολουθεί το IPX7 IEC standard 60529.

Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει προστασία από ιδρώτα, σταγόνες νερού κλπ. Ανεπίσημα μπορείτε να κάνετε ντους άφοβα μαζί του αλλά όχι για να πάτε για κολύμπι φορώντας το.

Επειδή η φόρτιση γίνετε με επαφή και η μεταφορά δεδομένων είναι ασύρματη η Apple μπορεί να σφραγίσει την διαγνωστική θύρα και να την κρύψει μέσα στην ίδια την συσκευή – Εκεί που κουμπώνει το λουράκι για την ακρίβεια.

Ανεπίσημα η Apple έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει μια αδιαβροχοποιήση και στο iPhone 6s παρά την Lightning θύρα του. Φήμες θέλουν την Apple να κάνει το επόμενο βήμα για αυτό τον σκοπό στο επερχόμενο μοντέλο.

Το iPhone σίγουρα θα χρειαστεί μια Lightning θύρα και σε αντίθεση με αυτή του Apple Watch θα πρέπει να είναι εκτεθειμένη. Η ασύρματη φόρτιση όμως δεν είναι τόσο περίεργη όσο το παραπάνω.

Αν επαληθευτούν οι φήμες και η Apple αφαιρέσει την 3.5 mm θύρα των ακουστικών η ασύρματη φόρτιση της συσκευής θα γινόταν σίγουρα ευκολότερη.

Επίσης η ίδια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ασύρματη φόρτιση του Apple Watch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το iPhone 7.

Μπορεί λοιπόν να δούμε την ασύρματη φόρτιση στο iPhone 7; Η απάντηση είναι πως ναι αρκεί η Apple να πιστεί πως θα αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό που θα προσφέρει κάτι στην εμπειρία του χρήστη με την συσκευή και ίσως για να δικαιολογήσει ακόμη καλύτερα την απομάκρυνση της 3.5 mm θύρας αν τελικά κάνει κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *