Το μήνυμα του Schwarzenegger για το κλίμα που άφησε άφωνους τους πάντες!

Με ένα δημοσίευμά του στα social media, o γνωστός ηθοποιός…
και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια κατάφερε με  3 ερωτήσεις και ένα απλό παράδειγμά να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.  

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και έχουν αναλυθεί εκατοντάδες στατιστικές, που δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού των κρατών της Δύσης και όχι μόνο, διαφωνεί με το ότι υπάρχει ζήτημα κλιματικής αλλαγής.   Σε όλους αυτούς ο Arnold απάντησε λακωνικά με ένα post γράφοντας «I don’t give a [email protected]@k If we agree on climate change» (δεν δίνω… δεκάρα αν συμφωνούμε για την κλιματική αλλαγή) και μετά πριν λίγες μέρες με ανάρτηση στο Facebook έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση για το τι διακυβεύονταν στη σύνοδο COP21 στο Παρίσι.  

Δείτε τι έγραψε:  

«Πρώτον: Το πιστεύετε και συμφωνείτε πως κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ από περιβαλλοντική μόλυνση; Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον συνδυασμό θυμάτων φόνων, αυτοκτονιών και τροχαίων. Κάθε μέρα 19.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των ορυκτών καυσίμων. Αποδέχεστε το γεγονός ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να μεγαλώσουν αναπνέοντας με ειδικούς αναπνευστήρες; Και τώρα η δεύτερή μου ερώτηση: πιστεύετε πως ο άνθρακας και το πετρέλαιο είναι τα καύσιμα του μέλλοντος; Πέρα από το γεγονός ότι καταστρέφουν τους πνεύμονές μας, όλοι συμφωνούν πως κάποτε θα εξαντληθούν. Ποιο είναι το πλάνο σας αν αυτό συμβεί; Και τώρα έχω μια τελευταία ερώτηση που θα χρειαστεί λίγη φαντασία για να απαντηθεί. Υπάρχουν δύο πόρτες. Πίσω από την πόρτα νούμερο 1 βρίσκεται ένα καλά σφραγισμένο δωμάτιο με ένα συμβατικό αυτοκίνητο βενζίνης. Πίσω από την πόρτα νούμερο 2 βρίσκεται ένα πανομοιότυπο δωμάτιο με ένα ολόιδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι μηχανές και των δύο αυτοκινήτων δουλεύουν στο φουλ Θέλω να διαλέξετε ποια πόρτα θα ανοίξετε, να μπείτε στο δωμάτιο και να κλείσετε καλά την πόρτα πίσω σας. Θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτό το δωμάτιο για μία ώρα. Δεν μπορείτε να κλείσετε τη μηχανή. Δεν έχετε μάσκα αερίων. Μαντεύω πως όλοι θα διαλέξετε την πόρτα νούμερο 2 με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σωστά; Η πόρτα νούμερο 1 θα ήταν μια θανατηφόρα επιλογή – Ποιος θέλει να εισπνεύσει αυτά τα καυσαέρια; Αυτή ακριβώς είναι η επιλογή που καλείται να κάνει ο πλανήτης αυτή τη στιγμή.»
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *