Τι λες τώρα! Σπίτι-κάψουλα χωράει ανάμεσα σε 2 πολυκατοικίες… [photo]

Η ιδέα της κατασκευής σπιτιών τα οποία…
θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ανάμεσα σε τεράστια κτίρια, καταλαμβάνοντας πολύ λίγο χώρο, απασχόλησε για πολλούς μήνες το αρχιτεκτονικό γραφείο Centrala στη Βαρσοβία. Το αποτέλεσμα;

Το σπίτι “κάψουλα” έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του, αποδεικνύοντας πως αποτελεί την καλύτερη λύση εξοικονόμησης χώρου μέσα στο αστικό περιβάλλον. Είναι κατασκευασμένο από ένα πάνελ με κοντραπλακέ μέσα σε χαλύβδινο πλαίσιο, ενώ δεν επιβάλλεται επιπλέον μόνωση στους “τοίχους”, ακριβώς επειδή οι πλευρές του σπιτιού εφάπτονται στα παρακείμενα κτίρια.

Το νερό, το ηλεκτρικό αλλά και το αποχετευτικό σύστημα λειτουργούν όπως ακριβώς στο πλοίο ή σε ένα τροχόσπιτο, ενώ μια σκάλα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο επιτρέποντας την είσοδο και την έξοδο των κατοίκων.

Σκοπός είναι οι εν λόγω κατασκευές να χρησιμοποιηθούν ως ημι-μόνιμα καταλύματα στην πόλη, για όσους -εργένηδες κυρίως- αφιερώνουν πολύ χρόνο στην εργασία τους, αντικαθιστώντας το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ο λόγος; Ο χώρος μπορεί να είναι περιορισμένος, όμως ενισχύει κατά πολύ την έννοια “σπίτι”, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης για όσους το επιλέξουν!
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *