Η Apple προστατεύει με ζήλο τα προσωπικά δεδομένα ακόμη και αν κάποιος πεθάνει

Η Apple προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών πάση θυσία τόσο από κυβερνήσεις όσο και εγκληματίες και γενικότερα από όσους θα ήθελαν να είχαν πρόσβαση στα αυτά…

Σύμφωνα με μια νέα ιστορία η Apple επέμενε από μια χήρα να πάρει δικαστική εντολή έτσι ώστε να μπορέσει να λάβει τον κωδικό του άντρα της που πρόσφατα είχε πεθάνει για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο iPad του.

“Αυτό ήταν κάτι γελοίο. Μπορούσα να έχω την σύνταξη του και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο και υπηρεσία αλλά από την Apple δεν μπορούσα να έχω έναν απλό κωδικό. Αυτό είναι βλακεία” ανέφερε η 72χρονη Peggy Bush στο CBC.

Αν και η Bush ήξερε το passcode για να κάνει Log in στο iPad δεν γνώριζε για το Apple ID passcode του άντρα της.

Η κόρη της επικοινώνησε με την Apple δίνοντας στην εταιρεία το S/N της συσκευής, το πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα της καθώς και αντίγραφο της διαθήκης που ανέφερε πως άφηνε όλα τα υπάρχοντα του στην μητέρα της.

“Τελικά κάποιος μου είπε από την Apple πως θα χρειαστεί να παρουσιάσω και μια δικαστική εντολή για αυτό τον λόγο. Έμεινα πραγματικά άφωνη. Δεν το πίστευα!!” αναφέρει η κόρη.

Το θέμα είχε ευτυχή κατάληξη μετά την επέμβαση του CBS και σε επικοινωνία που είχαν με την Apple η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για αυτή την παρεξήγηση και δέχτηκαν να βοηθήσουν και να δώσουν τον κωδικό χωρίς την χρήση κάποιας δικαστικής εντολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *