Δωρεάν πρόσβαση σε ΜΚΟ και ερευνητές στις υπηρεσίες της από το cloud δίνει η Microsoft

Την συνεισφορά της Microsoft στο έργο 70.000 μη κερδοσκοπικών οργανισμών μέσα… στα επόμενα τρία χρόνια αλλά και σε αυτό των ερευνητών πανεπιστημίων έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Microsoft Σάτια Ναντέλα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Συγκεκριμένα, ο Ναντέλα ανακοίνωσε ότι η Microsoft ξεκινά από την άνοιξη του 2016 ένα παγκόσμιο πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες του Microsoft cloud και συγκεκριμένα, το Microsoft Azure, Power BI, CRM Online και το Enterprise Mobility Suite, σε MKO, μέσω του Microsoft Philanthropies.

Tο νέο αυτό πρόγραμμα βασίζεται σε προγενέστερο πρόγραμμα που προσφέρει πρόσβαση σε Office 365 σε ΜΚΟ. Ο νεοσύστατος οργανισμός Microsoft Philanthropies, με την παροχή υπηρεσιών Microsoft Cloud, σκοπεύει να στηρίξει 70.000 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, θα αυξηθεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud στο ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων. Οι οργανισμοί Microsoft Research και Microsoft Philanthropies θα επεκτείνουν κατά 50% το Microsoft Azure for Research, το οποίο παρέχει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και εργαλεία Azure computing προκειμένου να βοηθήσουν το ερευνητικό προσωπικό να επιταχύνει την έρευνα πάνω σε καίρια ζητήματα. Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό παρέχει δωρεάν υπηρεσίες cloud για περισσότερα από 600 ερευνητικά προγράμματα, σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ο οργανισμός Microsoft Philanthropies, σε συνεργασία με το τμήμα Microsoft Business Development θα συνδυάσουν τη δωρεά σε Microsoft Cloud υπηρεσίες, με επενδύσεις σε νέες, χαμηλού κόστους τεχνολογίες πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και σε εκπαιδεύσεις. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες cloud με τις επενδύσεις σε συνδεσιμότητα και εκπαίδευση, και εστιάζοντας σε νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο οργανισμός Microsoft Philanthropies σκοπεύει να υποστηρίξει 20 δράσεις, σε τουλάχιστον 15 χώρες στον κόσμο, μέχρι τα μέσα του 2017.

Ο οργανισμός Microsoft Philanthropies θα δωρίσει συνολικά υπηρεσίες cloud computing αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για κοινωφελείς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *