Απώλεια βάρους: Τι προτείνουν οι Βρετανοί επιστήμονες για να το πετύχεις

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως μία νέα ολιστική θεωρία αποτελεί την απάντηση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας…

Η ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την Δρ Τερέζα Μαρτό, προτείνει ριζοσπαστικές αλλαγές σε κάθε διάσταση της διατροφής, από τον τρόπο που το φαγητό πωλείται στα καταστήματα, σερβίρεται εκτός σπιτιού και καταναλώνεται στο σπίτι.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι, όσο μεγαλύτερες είναι οι συσκευασίες, οι μερίδες και τα σερβίτσια, τόσο οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν περισσότερο. Καταναλώνουν έτσι περισσότερες θερμίδες, με συνέπεια τελικά να αυξάνει το σωματικό τους βάρος σε βάθος χρόνου.

Τι υποστηρίζει η ολιστική θεωρία τους

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η λύση βρίσκεται στη μείωση του μεγέθους των συσκευασιών των τροφίμων, μερίδων φαγητού σε εστιατόρια και κατ’ οίκον, καθώς και στο να μικρύνει το μέγεθος των πιάτων.

Παράλληλα, θα πρέπει να σταματήσουν οι προσφορές στα καταστήματα (όπου οι μεγαλύτερες συσκευασίες τροφίμων και ποτών κοστίζουν αναλογικά λιγότερο), να μειωθούν τα μεγέθη των προϊόντων διατροφής στις διαφημίσεις και να μικρύνουν τα σερβίτσια.

«Το κράτος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να επιβάλει την ύπαρξη μικρότερων μερίδων σε καντίνες σχολείων, νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές και δημόσιους οργανισμούς», εξηγεί η επικεφαλής Δρ Μαρτό.

Φυσικά, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί πρακτικά, καθώς αφενός οι βιομηχανίες τροφίμων μάλλον θα είναι απρόθυμες για κάτι τέτοιο, αφετέρου έχει επικρατήσει η άποψη ότι η ποσότητα μετράει. onemd

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *